Recension: Constancia – ”Brave New World”

6 år har gått sedan sist, men nu är det melodiösa hårdrocksbandet Constanica tillbaka med en ny skiva och en ny sångare. Han heter Pete Godfrey och vanligtvis hör man honom i banden Blood Red Saints och In Faith. Tycker han gör en helt ok insats bakom mikrofonen. Varken mer eller mindre. Ytterligare medlemmar är: Janne Stark (gitarr), Mikael Rosengren (keyboards), Linus Abrahamson (bas) och TrumPeter Svensson (trummor) Ett mycket kompetent gäng det är det inget snack om. Plattans ljud är det heller inget fel på som håller mycket hög klass. Här har man bland annat tagit hjälp av Fredrik Folkare (Token, Eclipse) som förövrigt var med och mixade bandets debut ”Lost And Gone” från 2009.

Hur ser låtmaterialet ut då? Jo, det är riktigt bra även om det finns några spår som är lite sämre än andra. Men de låtar som fallit mig i smaken är ”Brave New World”, ”Blame It On Love”, ”Titanium”, ”Stand Your Ground” och ”Stronger” (Kanske rent av plattans bästa låt)

Constancia har lyckats göra en riktigt stark ”comeback”. Även om det inte riktigt räcker upp till den högsta toppen. Gillar man band som till exempel Heartwind och Eclipse ska man absolut kolla in det här albumet när det släpps den 18:e juni via bolaget Pride & Joy Music.

Betyg 7/10

Skriven av Henric Wahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s