Intervju med Freddie Allen från Fans Of The Dark

DMB har varit i kontakt med trummisen/låtskrivaren Freddie Allen i det nya spännande bandet Fans Of The Dark, som just nu är aktuella med singeln ”Life Kills”.

Kan du berätta lite om Fans Of The Dark? På pappret är ni ett ganska rutinerat gäng?

Fans of the Dark började som en idé: jag ville ha en outlet för mina låtar, helt enkelt. Jag satt under 2020 och tänkte att jag skulle skriva ett album. Och sagt och gjort. Så blev det! Sedan tog jag kontakt med det som skulle bli bandet, samt Mats Ericsson från Degreed som spelade in plattan, och Michael Palace som mixade den. Så det är ett bra gäng!

Hur kom ni på bandnamnet?

Jag får väl erkänna att jag tänkte på ”Kiss Meets the Phantom of the Park”, den gamla tv-filmen. Och det blev ”Phantoms of the Dark” som förenklades till ”Fans of the Dark”. 

Vad har ni för musikaliska influenser i bandet?

Jag kan inte tala för hela bandet, men själv var jag väldigt inspirerad av Iron Maiden under låtskrivandet. Det kanske inte hörs just nu, men det har nog mer med teman på alla låtar, och lite hur Steve Harris tänker när han skriver, tror jag. Sen är det väl en massa klassiska melodiska influenser som jag kan droppa som inspiration, men också regissören John Carpenter som ofta själv skrev ledmotiven till sina filmer, vilket ju är mäktigt!

Ni har precis släppt singeln ”Life Kills” med en tillhörande musikvideo. Riktigt bra måste jag säga. Vad kan du berätta om den?

Tack för de orden! Det är min kompis Jens Gustafsson som har filmat och klippt, och han är ju proffs rätt igenom. Bara ljussättningen är ju värd ett pris, tycker jag! Vad kan jag säga om själva låten? Den handlar om att man kommer att dö, till slut, hur man än vänder på det. Och det är värt att tänka på, för att då tror jag att man uppskattar livet mer.
Det blev ett ganska starkt statement, även om det är rätt självklart.

Ett debutalbum släpps någon gång i höst. Kan man vänta sig ytterligare smakprov fram tills dess?

Ett album släpps i höst, ja. Det är tanken. Plattan är färdig. Och det kommer garanterat fler singlar snart! Bara att se till att följa oss på Spotify och YouTube, det blir det värt!

Hur har arbetet med den kommande plattan gått till? Skriver ni låtmaterialet på egen hand?

Jag var inne på det i början, men jag skrev alla låtar förra sommaren, och tog lite hjälp med en av texterna, samt några av arrangemangen. Och sedan spelade vi in allt, och Michael Palace kom in och lade på lite körer och mixade alltihop. Och där är vi nu. Planen är att skriva och spela in ett album till i sommar och släppa nästa år. Det är bara skapande som gäller, speciellt nu under pandemin. Mer verkstad och färre ord!

/Henric Wahlberg

Fans Of The Dark: Alex Falk (sång), Oscar Bromvall (gitarr), Robert Majd (bas) och Freddie Allen (Trummor)

För ytterligare information: facebook.com/fansofthedark

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s