Recension: Seventh Crystal – ”Delirium”

Seventh Crystal är ett nytt och fräscht band från Sverige där grundaren, sångaren och låtskrivaren Kristian Fyhr beskriver den rockiga musiken som både melodisk och intelligent. Jag brukar vanligtvis inte lägga vikt vid säljande kommentarer som detta, vare sig från band eller bolag, men jag måste faktiskt hålla med om denna beskrivning då musiken är intressant och känns en smula intelligent. Detta trots att det egentligen inte rör sig om några komplicerade strukturer eller egendomliga ackord.

Det är en sak att låtarna är intressanta och välkomponerade, men är de bra? Jag kan utan tvekan säga att detta är ett av mina favoritalbum hittills i år, kanske till och med nummer ett. Det är tajt, melodiskt träffsäkert, ytterst välproducerat och en fröjd för öronen. Några symfoniska inslag förgyller också ljudbilden på några låtar och ger det hela en lite mer grandios känsla. En sak som också är ovanlig är att jag inte känner några tydliga kopplingar till, eller sound som liknar, andra band. Det finns förmodligen de som direkt kommer höra likheter med andra band eller artister men för min del är detta väldigt unikt för tillfället.

De tre singlarna som släppts, “When We Were Young”, “Say What You Need To Say” och “Déjà Vu”, ger en bra känsla av vilken typ av låtar man har att ser fram emot. Men det kan ändå inte mäta sig mot helheten där alla elva låtar tillsammans bildar en perfekt skiva som faller mig enormt i smaken.

Mina absoluta favoriter (fast det är ju egentligen snudd på omöjligt att välja) är “Should’ve Known Better”, “So Beautiful” och “Déjà Vu”. Den avslutande balladen “Hope It Will Be Alright” avrundar hela kalaset på ett mjukt och finstämt sätt som gör att jag bara vill ha mer.

Mer än detta får jag inte ur mig nu utan uppmanar er bara att söka upp albumet när det släpps den 14:e maj!

Betyg: 10/10

//DavidHGG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s