Recension: Blue Mountain – ”One” (EP)

Blue Mountain som nu släpper sin debut-EP ”One” är inga direkta nybörjare utan bandet består av ett gäng rutinerade herrar, som vet hur man leverera bra melodiös rock. Det börjar grymt med ”A Little Bit”, som har en ganska bluesig känsla med fint gitarrlir och sång. Bakom mikrofonen hittar vi förövrigt grymme sångaren Hans Birger Andersson (Token, Fatal Smile). Med låten ”Voice Of Reason” lugnar det ner sig lite. Även här kan man ta del av ett grymt gitarrspel av Jocke Nilsson som vi känner igen från bandet Angeline. Nästa spår är ”She”, som även presenterades som första singel. Här kan man verkligen höra stora likheter med bandet Angeline. Inte så konstigt kanske med tanke på att tre av medlemmarna är med och lirar i Blue Mountain. På denna låt gästas man dessutom av gitarristen Sven Larsson (Street Talk, Coastland Lane, Lionville). Detta följs upp av kanske plattans bästa låt. Den heter ”We Will Never Know”, som har en refräng som sätter sig som en smäck. Riktigt bra. Efter detta kommer den rätt tunga låten ”I´m On My Way”, som inte riktigt faller mig i smaken. Trots detta är den helt ok. Som avslutning kan man höra ”The Lonesome Road” som också hör till en av favoriterna.

Som helhet är ”One” en väldigt kompetent platta med många bra låtar. Den släpps fredagen den 14:e maj och gillar man melodiös rock, så ska man absolut kolla upp den.

Betyg 7/10

Skriven av Henric Wahlberg

För mer information: facebook.com/bluemountainswe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s