Proud bjuder på en låt-för-låt-genomgång av sitt nya album

Fredagen den 28:e maj släpper Proud sitt nya album ”Second Act” och här bjuder bandmedlemmarna Anders ”Ante” Magnell och Robert ”Bobby” Horvath DMB´s läsare på en låt-för-låt genomgång.

Sail Away
Började med att Ante hade ett riff som han presenterade för bandet. Minns att vår original trummis Anders Holmqvist sa att den här låten kommer bli skitbra. Det var en låt som tog lite tid att skriva. Ante tyckte att det var något som fattades i låten. Då kom han på idéen att vi skulle ha ett klassiskt gitarr inspirerat stycke i låten. Vi tycker själv att det har lyft låten. När Ante och Bobby skrev texten så blev det uppenbart att den handlade om Anders vår tidigare trummis. Det var inte planerat, det bara blev så. Låten är också tillägnad Anders Kagan Holmqvist som gick bort alldeles för tidigt.

Broken Dreams
En tyngre melodiös rocklåt med lite fantasy text. Våra tankar går till en by från vikingatiden som blir drivna på flykt. Texten rör tankar som byledaren har när han leder sitt folk genom vildmarken för att hitta en ny trygg plats att bosätta sig på.

Magic
Låten bygger på en melodislinga. Bobby fick i ett tidigt skede en känsla av att den skulle handla om en magiker som uppträder på en teater. Vi älskar själv den mäktiga kören i refrängen. ”It’s Magic”.

Born For Your Love
Man kan väl beskriva låten som Stefan Lindquist (HD) skrev.” Den låten är en ljuvlig melodiös käftsmäll”. Vi kan inte annat än att hålla med. Vi tycker att det är en riktig Rock n roll stänkare. Det handlar om när ett fan kan gå för långt.

Crying In The Night
Bobby vaknade mitt i natten av ett riff som hade etsat sig fast i huvudet. Han var tvungen att gå upp och spela in det på sin mobil. Detta utvecklades sedan till den första låten som bandet gjorde efter återföreningen. Det handlar om en kvinna som har många skepnader. Det är ingen man vill komma i vägen för.

Dangerous
Den handlar om en kvinna som är en professionell dansare. En kvinna som har svårt att slå sig till ro.Hon lovar mycket men håller inte vad hon säger. Låten har väl touch av Klassisk amerikansk AoR.

Higher
Här pratar vi återigen om en typisk amerikansk AoR låt. Det är en låt om relationer. Det kan kännas tungt och hopplöst ibland, men ge inte upp – det går att hitta tillbaka till varandra igen. 

Hold on
Här pratar vi om en klassisk melodiös rocklåt. Det handlar om en dröm, ett episkt rymdäventyr. Vi har jobbat mycket med introt, här var det viktigt att sätta känslan för låten direkt. Vi tycker att vi har lyckats bra med att få fram det storslagna.

I´m Ready
Den här låten började egentligen som en ballad, ha ha. Men efter hand kom där in nya idéer som gjorde att det utvecklades till en go rocklåt. Den handlar om musiker som har ett tråkigt jobb fem dagar i veckan. Ett måste för att få ihop till hyra och mat. Men egentligen vill man bara att det ska bli fredag och helg så man kan komma ut på vägarna och börja gigga med bandet igen.

Fly Like An Eagle
Här har vi en låt som vi själva tycker har en vacker melodi och en spännande berättelse. Det handlar om en oskyldigt dömd fånge som längtar ut till friheten och sin familj. Riffet kommer från en annan låt som vi inte kom någon vart med, men som visade sig passa ypperligt till den här låten.

För ytterligare information: facebook.com/proudthebandofficial

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s