Intervju med Backman Johanson And The Others inför kommande albumet

DMB har varit i kontakt med Kaj Backman från AOR-projektet Backman Johanson And The Others som är på gång att släppa sitt andra album ”Crazy Game Of Love”.

Kan du först berätta lite om BJATO. Vilka är personerna bakom detta projekt?

Det är jag, Kaj Backman och Mats Johanson som står bakom projektet. Vi är jämngamla och har växt upp med liknande musikaliska influenser, västkustrock och AOR stilen. Det är inspirerande och kul att komponera låtar tillsammans och att ha fått en ny kompis. Vi kände inte varandra innan BJATO tiden.

Ni är på gång att släppa ett nytt album. Kan du berätta lite om det?

Vår första platta fick så mycket positiv respons, det var glädjande och självklart blev vi peppade på att komponera nya låtar.

Precis som på 2018 års debut ”At Last” har ni bjudit in en rad grymma sångare och musiker. Finns det något namn som ni är extra stolta att ha med på den nya plattan?

Vi är ödmjuka och oerhört hedrade att så många musiker och sångare vill ge kärlek till våra låtar. Vi gläds åt den mångfald som vi har även på den nya plattan. Givetvis är det roligt att musiker som TOTO bekantingarna Lenny Castro och Shem von Schroeck är med på några låtar. Inspirerande att även Tomi Malm återigen medverkar på plattan plus många nya musiker och sångare. Återigen har Melsi Barnett skrivit de flesta texterna, hon är otrolig.

Kan du berätta lite kort om låtarna på skivan. Har du något favoritspår?

Vi vill gärna ha en variation på låtarna liksom det var på “At Last” albumet, up tempolåtar, ballader, välarrangerade låtar med starka refränger och tunga gitarrer. Vi har med fler blåsare på nya plattan än tidigare, låten “Head Space” med fem blåsare är tung. Gillade man vår förra platta så gillar man säker den här också.

Hur har processen sett ut när ni har jobbat med låtarna på skivan? Jobbar ni på något speciellt sätt?

Vi jobbar på distans, vi utgår från en låtidé, bollar idéer och arrangemang och bjuder in musiker och sångare som vi tänker kan passa, gilla låten och samarbeta med oss. Det är otroligt inspirerande. Det är en viss logistik att ha koll på alla låtarna, då det är många som medverkar på våra plattor. På Crazy Game Of Love är det 34 musiker och sångare som medverkar. I och med detta så jobbar vi med flera låtar parallellt.

Vad har BJATO på gång framöver? Är det fortsatt låtskrivande som gäller till nästa platta?

Det är inte omöjligt att det kan bli en platta till. Nu ska vi först och främst njuta av att vi har färdigställt vårt andra album och hoppas på att den kommer att uppskattas. Följ oss gärna på facebook.com/backmanjohnson.

Albumet släpps digitalt tisdagen den 25/5 och i slutet på veckan distribueras CD:n till aorheaven.com, bluedesertmusic.com, musicmegastore.com

//Henric Wahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s