Intervju med Kent Hilli inför släppet av sitt soloalbum

DMB har varit i kontant med sångaren Kent Hilli och ställt lite frågor inför släppet av soloalbumet ”The Rumble”.

Har det varit någon skillnad med att jobba med en soloplatta jämfört med att göra det tillsammans med polarna i Perfect Plan?

Jo det är stor skillnad, man ”lever” med låtarna på ett annat sätt och man träffas och repar låtarna vilket är en lite roligare del när man är i ett band. Allt har skett elektroniskt med soloplattan.

På den kommande skivan har du jobbat med bland annat Michael Palace, Alessandro Del Vecchio och Pete Alpenborg. Hur kom det sig att det blev just dessa herrar som fick möjligheten att medverka.

Ale och jag har mycket kontakt och han tillsammans med Pete skickade mig ett gäng instrumentala låtar som jag byggde melodi och text på. Mike hade en låt på lager som vi jobbade fram en lite annan version på. Föll sig naturligt med Mike då vi jobbade nära med hur plattan skulle låta.

Du har även skrivit en låt tillsammans med din syster Tina. Det måste kännas lite speciellt?

Ja, det var fantastiskt kul, hon är en så duktig sångerska och låtskrivare och att samarbeta med henne har jag velat göra länge.

”Don’t Say It’s Forever” och ”I Can´t Wait” har släppts som smakprov. Två riktigt starka spår. Kan du berätta lite om låtarna på albumet?

Tack! Det är låtar som är mycket relationsbaserade och baserad på egna upplevelser och erfarenheter.

På Spotify finns det en finstämd låt som heter ”Silent Prayer” som du släppte 2016. Finns det någon liknande ballad att vänta på den kommande plattan?

Det finns två ballader på plattan men kanske inte riktigt lik ”Silent Prayer”. Den låten skrev jag till en av mina bästa vänner som gick bort 2016.

Finns det det någon speciell anledning till att albumet fått namnet ”The Rumble”?

Ja, det är det. ”The Rumble” är i princip titeln på mitt liv hur det har sett ut med mycket upp och nedgångar. Plattans låtar och framförallt titelspåret handlar om egna upplevda erfarenheter.

Är lite nyfiken på omslaget. Är det du som är grabben med boxningshandskarna?

Ja, det ska föreställa mig när jag är ca 7-8 år gammal och det är en sann historia bakom. Jag fick på gymnastiken i skolan boxas på riktigt i en riktig ring och gick in lite väl hårt och slog ner den andra killen så läraren blev väldigt arg på mig. En grej man aldrig glömmer haha.

Avslutningsvis. Vad har du på gång framöver? Hur ligger det till med Perfect Plan?

Vi håller på och skriver på nästa PP platta som planeras komma ut nån gång under 2022. Är också involverad i ett par andra projekt på bolaget som jag inte kan berätta om ännu. Känns dock väldigt inspirerande med musik just nu

//Henric Wahlberg

För ytterligare information: https://www.facebook.com/kenthilli

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s