Intervju med Robert Majd från Nighthawk inför det kommande debutalbumet

Det nya projektet Nighthawk med Robert Majd (Captain Black Beard, Fans Of The Dark) i spetsen släpper snart debutalbumet ”Midnight Hunter” och i samband med detta har DMB ställt lite frågor.

Kan du berätta lite om ditt nya projekt Nighthawk?

Jag blev sugen på att hoppa in i studion i mars förra året när våra turnéer började ställas in. Det fanns ingen plan och låtarna skulle vara enkel, ösig rock där jag fick tillfälle att spela gitarr. När vi sedan var klara med dom första fyra låtarna tyckte jag att det var så pass bra att jag ville göra en hel skiva, en soloskiva helt enkelt. Jag såg en chans att jobba med coola musiker som jag inte jobbat med förr. Det har varit väldigt roligt och givande.

Någon speciell anledning till att döpa projektet till Nighthawk?

Det kändes lite lökigt att skriva Robert Majd så jag ville ha ett bandnamn ändå. Nighthawk kommer från en av mina favoritfilmer med Stallone som heter ”Nighthawks”.

I juli släpps debutalbumet ”Midnight Hunter”. Vad kan du berätta om den plattan?

Det är en rock n roll skiva i högt tempo med mestadels nyskrivna låtar men även några lite obskyra covers. Även om bandet är nästan samma på alla låtar så är det en massa olika sångare som gästar. Det är vänner och folk jag ser upp till. Förhoppningsvis tycker folk att det är en kul frisk fläkt i en tid då mycket musik är väldigt hårt producerad.

Känns som det är lite mer attityd i detta projekt om man jämför med band som till exempel Captain Black Beard? Håller du med?


Ja, det kan man ju säga. Med CBB lägger vi mycket tid på att hitta rätt med melodier och hookar. Detta är mer pang på! Här försöker jag fånga en känsla först och om det sedan smyger in lite schyssta melodier så blir det en bonus haha…

Har lyssnat på albumet och måste säga att det låter riktigt bra. Första singeln ”Just Let Go” släpptes för ett tag sedan. Blir det fler smakprov från albumet innan det släpps?

Jag är sugen på att försöka få till någon form av video eller lyrikvideo till Frehley-covern ”I Will Survive”.

”I Used To Love This City” och ”Firefall” är mina favoritspår. Vilka är dina favoritlåtar på skivan?

Tack! Kul. Mina favoriter är nog “Here Comes The Beast” och ”Just Let Go”.

Har du skrivit allt material själv heller har du fått hjälp med den biten?

Det är fyra covers på skivan. Resten har jag skrivit själv men sedan har det skett en del ändringar under inspelning vilket gett mig ett par medkompositörer på ett par låtar.

Avslutningsvis. Vad händer framöver. Fler projekt på gång?

Oj, ja… massor! Haha… Jag har spelat in en andra Nighthawk-skiva, lagt bas på nästa CBB-platta, gjort några akustiska Metalite-låtar, gått med i Fans Of The Dark samt startat ett Heavy Metal-projekt som jag dock inte har så mkt info om än. Dessutom har jag ett coverband med Weapon-sångaren Danny som kallas Danny Hynes & Svens. Vi har precis spelat in en hel platta med mestadels nyskrivet material. Den blir nog riktigt cool oxå! Det är mkt kul på gång helt enkelt!!

//Henric Wahlberg


För ytterligare information: facebook.com/nighthawkrocknroll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s