Recension: Crowne – ”Kings In The North”

Projektbandet Crowne med Alexander Strandell (Art Nation), Jona Tee (H.E.A.T.), John Levén (Europe) och Christian Lundqvist (The Poodles) släpper nu debuten ”Kings In The North” och om man bara kollar på namnen så kan detta bli hur bra som helst. Men blir det verkligen det?

Kan även tilläggas att Love Magnusson från Dynazty medverkar med sin gitarr och fixar till en hel del grymma solon. Dynazty är förövrigt det första jag kommer att tänka på när jag kommit en bit in på skivan. Med låtar som ”Kings In The North”, ”Perceval”, ”Sharoline”, ”Unbreakable” och ”Mad World” är det absolut inte fel att göra den likheten. Detta är en kompetent platta med bra producerade låtar. Trots detta känns den ganska enformig där allt låter ungefär det samma spår efter spår. Varför inte slänga in en ballad eller två? Det hade i alla fall gjort gott för mina öron. Det närmsta man kommer en ballad är avslutande ”Save Me From Myself”.

Höjdpunkterna på albumet är helt klart ”Sharoline , ”Set Me Free”, ”Cross To Bear” och ”One In A Million” . Resten av låtarna är ok. Men de sätter sig inte på samma sätt tyvärr. Albumet är på inget sätt dåligt. Men det är absolut inte det bästa jag hört i år. Tror dock många kommer digga denna platta, men för mig blir det en liten besvikelse med tanke på vilka namn vi har att göra med här.

”Kings In The North” släpps via bolaget Frontiers Records imorgon fredag (18/6)

Betyg 6/10

Skriven av Henric Wahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s