Recension: 7TH Heaven – ”Be Here”

Det amerikanska bandet 7TH Heaven har precis dykt upp med ett lysande album som är väl värt att skriva några rader om. Bandet bildades redan 1985 i Chicago och upptäcktes av den gamle Bon Jovi basisten Alec John Such som under några år även var bandets manager tillsammans med James Young från Styx. 7TH Heaven är nu inne på sitt 14:e album men tror inte så många i Sverige hört talas om detta band. Nya ”Be Here” är helt klart ett av deras bästa alster så här långt. Tänker er en härlig mix av Vega, Degreed, Harem Scarem och en nypa Bon Jovi fast lite mer åt det poppigare hållet.

Man har även en grym sångare i Adam Heisler som gör en fantastiskt insats bakom mikrofonen. Bra låtar och snygg produktion rakt igenom, så egentligen finns det inte så mycket att klaga på. Albumet består av 14 spår där jag tycker låtarna ”Are We There Yet”, ”Come What May”, ”For Never And Ever”, ”Ain´t That Just Beautiful”, ”Monster”, ”Infinity And A Day” och ”I Wanna See You Shine” sätter sig bäst.

Detta är en platta som man blir glad av att lyssna på och har en riktigt härlig sommarkänsla över sig. Den släpptes igår fredag och finns att hitta via bland annat Spotify.

Betyg 8/10

Skriven av Henric Wahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s