Recension: Toby Hitchcock – ”Changes”

En av mina absoluta favoritsångare inom den melodiösa rocken/AOR:en är nu tillbaka med ett nytt soloalbum. Jag pratar förstås om Toby Hitchcock som vi också kan se och höra i Pride Of Lions tillsammans med Jim Peterik (Survivor). På ”Changes” får Toby dock klara sig utan Jim´s mästerliga låtskriveri, men trots detta verkar det funka riktigt bra. Här har han istället tagit hjälp av bland andra Alessandro Del Vecchio, Pete Alpenborg och Kristian Fyhr som lyckats knåpa ihop ett antal lyssningsbara låtar. Jag tänker då i första hand på spåren ”Forward”, ”Changes”, ”Tonight Again”, ”Garden Of Eden”, ”Say No More”, ”Run Away Again (From Love)” ”Two Hearts On The Run” och ”On The Edge Of Falling”. Detta är låtar som lyfter plattan på ett bra sätt. Det är också dom låtarna som det är mest fart och tryck i. Albumet innehåller en grym version av Xano Esena´s låt ”Before I Met You”, som bör uppmärksammas. Det som drar ner betyget lite är de relativt sega och sömniga låtarna ”Don’t Say Goodbye” och ”Losing You”. Inget snack om att Toby har en fantastisk röst och vanligtvis brukar jag gilla när han drar ner lite på tempot. Men dessa två låtar blir alldeles för smöriga även för mig.

Detta är Toby´s tredje soloalbum sedan 2011 då han släppte den lysande debuten ”Mercury´s Down”. Den nya releasen slår inte den plattan. Men skulle nog lägga den som nummer två före 2019 års ”Reckoning”.
”Changes” är en bra platta som säkert gå hem i stugorna om man diggar Hitchcock´s tidigare alster och Pride Of Lions.

Albumet släpps fredagen den 9:e juli via bolaget Frontiers Records.

Betyg 8/10

Skriven av Henric Wahlberg

Låtlista:
Forward
Before I Met You (Xano Esena)
Changes
Tonight Again
Garden Of Eden
Don’t Say Goodbye
Say No More
Run Away Again (From Love)
Two Hearts On The Run
On The Edge Of Falling
Losing You

Line-up:
Toby Hitchcock – sång
Martin Jepsen Andersen – gitarr
Alessandro Del Vecchio – bas – keyboards – sång
Nicholas Papapicco – trummorKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s