Recension: Rian – ”Twenty-Three”

Nu har det blivit dags för det melodiösa rockbandet Rian att ge ut sitt andra studioalbum ”Twenty-Three”, producerat av Daniel Flores (Find Me, The Murder Of My Sweet). Plattan innehåller ett knippe bra och medryckande låtar i samma anda som till exempel Harem Scarem och Honeymoon Suite. Som smakprov har bandet släppt singlarna ”Stop”, ”In The Dark” och ”We Belong”. Tre starka spår som absolut hör till albumets bästa. Men det finns förstås mer att glädjas åt. Bland annat låtarna ”Where Do We Run”, ”For The Heart”, ”Body And Soul”, ”Stranger To Me” och avslutande ”Your Beauty”.

Rian släppte 2017 debuten ”Out Of The Darkness” och man kan ganska snabbt konstatera att den nya skivan är strået vassare. Inte minst när det gäller låtmaterial och produktion. Bandets sångare Richard Andermyr, som även skrivit det mesta på albumet är en grym sångare. Han påminner förövrigt en hel del om Johnnie Dee (Honeymoon Suite) och Knut Erik Østgård (Return) i rösten.

Som helhet finns inte så mycket att klaga på utan det är en stabil platta som Rian kommer med fredagen den 16:e juli via bolaget Frontiers Records.

Betyg 8/10

Skriven av Henric Wahlberg

Låtlista:
Stop
In The Dark
Where Do We Run
Twenty-Three
For Your Heart
We Belong
My Ocean
Body And Soul
The Passenger
Stranger To Me
Your Beauty

Line-up:
Richard Andermyr: sång /gitarr
Jan Johansson: trummor
Jonas Melin: bas
Tobias Jakobsson: gitarr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s