Recension: Dan Lucas – ”The Long Road”

Fick upp ögonen för Dan Lucas när han 2018/2019 medverkade i “Voice Of Germany Senior” där han bland annat gjorde en lysande version av den klassiska låten ”Don’t Stop Believin’”. Annars kanske han är mest känd för att varit sångare i det tyska hårdrocksbansdet Karo i slutet på åttiotalet. Dan släpper nu soloplattan ”The Long Road” innehållande 11 stycken spår med minst sagt svajig kvalitet. Detta är ett relativt ”soft” album med mycket akustiska gitarrer. Det enda undantaget är låten ”Can’t Leave It” som drar mest åt det melodiösa hårdrock hållet.

Tycker att albumet är en ganska trist historia med få höjdpunkter. Öppningsspåret ”1985” är helt ok som även släppts som första singel för några veckor sedan. Även det efterföljande titelspåret ”The Long Road” går att lyssna på tillsammans med ”Somebody Loves You” och nyss nämnda ”Can’t Leave It” .

Albumet släpps fredagen den 22:e oktober via bolaget Pride & Joy Music.

Betyg 4/10

Skriven av Henric Wahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s