Recension: Osukaru – ”Starbound”

Två år har gått sedan senaste plattan men nu i höst är Osukaru tillbaka med sitt sjätte studioalbum ”Starbound”. Bandet kretsar kring gitarristen Oz Hawe Petersson som här får till en hel del sköna riff. Lägg även till att man har en riktigt bra sångare i Fredrik Werner. Det första intycket jag får efter att lyssnat på samtliga låtar är att detta kan vara Osukaru´s bästa release hittills. Albumet håller en väldigt jämn och hög nivå rakt igenom med få dippar.

Skivan innehåller 10 stycken spår där jag mest fastnat för låtarna ”Starbound”, ”Tainted Heart”, ”Somewhere Sometime Somehow” (här gästar förövrigt Mark Holden från Boulevard på saxofon), ”Joker (In the House of Cards)” (grymt gitarrspel av Oz Hawe Petersson), ”Go For the Legends” och avslutande ”All Up”. Inte mycket att klaga på utan här finns mycket bra att plocka fram. Plus går även till produktionen som är sylvass.

”Starbound” släpps fredagen den 22:e oktober via bolaget AOR Heaven. Missa inte detta.

Betyg 9/10

Skriven av Henric Wahlberg

Line-up: Oz Hawe Petersson (gitarr),  Fredrik Werner (sång & gitarr), Olof Gadd (bas),  CD (trummor)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s