Recension: Michael Kratz -”TAFKATNO”

Den danske sångaren och låtskrivaren Michael Kratz släpper nu albumet ”TAFKATNO”, som är en ganska trist historia. Dock har den några ljusglimtar. Precis som på 2018 års platta ”Live Your Life” har han även här bjudit in en rad komptenta gäster som till exempel Bruce Gaitsch (King Of Hearts, Madonna, Peter Cetera, Chicago, Lionville), Torben Lysholm (Pangea, Mysterell, Acacia Avenue), Davide Gilardino & Luca Carlomagno (Mindfeels) och Janey Clewer (Peter Cetera, Bill Champlin, Michael Bolton). Men det räcker ju inte så långt om låtmaterialet svajar och det gör det verkligen här.

Det börjar trots allt ganska bra med låtarna ”Too Close To The Edge” och ”The Highway”. Detta följs sedan upp med de toto doftande spåren ”A Way To The Future” och ”Without Your Love”. Efter detta tycker jag att plattan tappar rejält i kvalitet. En låt som jag absolut inte förstår mig på är röriga ”You’re The One”, som helt klart är albumets svagaste kort. Dock gillar jag efterföljande balladen ”Let´s Do Something Good”. Bästa låten hittar vi i ”How Can A Man”. Annars är detta inte mycket att skriva hem om tyvärr. Plattan faller mig inte alls i smaken.

TAFKATNO” släpps fredagen den 24:e september via bolaget Art Of Melody Music & Burning Minds Music Group.

Betyg 4/10

Skriven av Henric Wahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s