Recension: Robin Red – ”s/t”

Robin Red, eller Robin Eriksson som han egentligen heter släpper nu sin första soloplatta och det är något som jag verkligen sett fram emot. När första singeln ”Don’t Leave Me (With A Broken Heart) presenterades i somras höjdes mina förväntningar rätt rejält för detta är en riktigt bra låt och hör kanske till och med till en av årets bästa. I augusti bjöds man på ytterligare en låt i form av ”Freedom”, som även den håller en hög nivå. Sist ut av smakproven var ”Nitelife” även den är riktigt bra. Plattan innehåller 12 låtar och som spår nummer två hittar vi en liten favorit för min del nämligen ”(I’m A) Bad Habit”. Den följs upp av låten ”Everlyn” som påminner en hel del om hur Robins band Degreed brukar låta. En annan favorit på albumet är låten ”Midnight Rain”, som har en bra och medryckande refräng. Ett stort plus går även till Dave Dalone (H.E.A.T) för snyggt gitarrspel. Det är inget snack om att Robin är en grym sångare och det tycker jag han speciellt visar i akustiska ”Reason To Survive”. Finns mycket jag gillar på den här skivan och vill även lyfta fram låtar som ”Heart Of Stone” och ”Living Dead”.

Till sin solodebut har Robin Red bland annat tagit hjälp av Dave Dalone från H.E.A.T som låtskrivare och producent. Detta gör att det finns ganska stor touch av H.E.A.T genom hela albumet. Medverkar gör även namn som Erik Modin (Wildness) Jona Tee (H.E.A.T) och Mats Eriksson (Degreed).

Tycker att Robin Red lyckats riktigt bra med sin första soloskiva som består av mycket örongodis för oss som gillar AOR/melodiös rock. Albumet släpps fredagen den 17:e september via bolaget Frontiers Records.

Betyg 9/10

Skriven av Henric Wahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s