Recension: Heart Line – ”Back In The Game”

Frankrike är kanske inte så kända för att få fram AOR band. Men här dyker det faktiskt upp ett band att kolla upp. Den stora frågan är om det är något att hänga i julgranen. I den medföljande pressreleasen går det att läsa att Heart Line är inspererade av klassiska band som till exempel  Whitesnake, Foreigner, Journey, Winger, Bad English och Giant. Inga dåliga influenser direkt. Heart Line bildades 2020 av gitarristen/producenten Yvan Guillevic (YGAS, PYG, United Guitars) som tillsammans med resten av bandet skapat en ganska svajig platta.

Det finns ändå låtar som är väl värda att nämna som ”Fighting To Live”, ”One Night In Paradise”, ”I’m In Heaven”, ”Back In The Game” och ”I Long To Rise”. Tycker dock det fattas det där lilla extra för att jag ska tycka detta är riktigt bra. Tycker det största problemet är sångaren Emmanuel Creis som sjunger relativt surt genom samtliga låtar. Detta drar ner betyget en hel del för min del. Tycker förövrigt att Heart Line påminner en hel del om bandet Fighter V i sitt sound. Albumets produktion är helt ok så där finns det inget direkt att klaga på. Men om man ser till helheten så faller denna release ganska platt.

”Back In The Game” släpps fredagen den 19:e november via bolaget Pride & Joy Music.

Betyg 5/10

Skriven av Henric Wahlberg
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s