Recension: TAO – ”Prophecy”

TAO är namnet på ett nytt band som just nu är aktuella med debutalbumet ”Prophecy” och om man diggar namn som TEN ska man inte tveka att ge denna platta en chans. För detta luktar nämligen TEN lång väg. Inte så konstigt kanske eftersom Gary Hughes har skrivit samtliga låtar och även producerat hela kalaset tillsammans med Dennis Ward (Pink Cream 69, Khymera, Magnum). TAO är ett kompetent gäng bestånde av medlemmarna Karen Fell (sång), Chris Gould (gitarr) och Dave Rosingana (bas), som absolut inte ska skämmas för denna debut som har sina ljusa stunder.

Låtar som ”Nobody But You”, ”Angels And Clandestine Fools”, ”Fire In The Sky”, ”Fight Club” och ”Nazarene” fångar mitt intresse. Där jag ändå tycker att ”Fight Club” håller högast nivå av albumets elva spår. Vill även lyfta fram finstämda ”Angels And Clandestine Fools” där man verkligen hör att det är Gary Hughes som varit med och skrivit.

Som helhet är ”Prophecy” en bra platta som dock saknar det där lilla extra för att jag ska vara helt nöjd. Men gillar man som sagt TEN så kommer man garanterat även gilla detta band och album.

Betyg 7/10

Skriven av Henric Wahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s