Recension: Memoria Avenue – ”s/t”

Det norska bandet Memoria Avenue släpper nu ett självbetitlat debutalbum som man bör hålla både ögon och så klart öron på. Bandet kretsar till stor del kring gitarristen/låtskrivaren Tor Talle (Nothern Light, Skyscraper) och sångaren Jan Le’ Brandt (Big City), som helt klart lyckats skapa något riktigt bra här om man diggar den lite mer klassiska AOR:ern/melodiösa rocken. Förutom dessa två herrar består Memoria Avenue av medlemmarna Svenn Huneide (bas), Dag Selboskar (keyboards) och Bjørn Olav Lauvdal (trummor)

Hur ser låtmaterialet ut då?, jo det ser riktigt starkt ut. Här kan man bland annat hitta låtar som ”Stuck”, ”Stranded”, ”The Air That I Breath”, ”Nathalia”, ”Run With Me” och ”Someday”. Kan tilläggas att Jan Le’ Brandt är en grym sångare med mycket tryck i rösten som verkligen får låtarna att lyfta. Plattan är även bra producerad så det finns egentligen inget att klaga på. Dock saknas det där lilla extra som gör att man verkligen fastnar, som helhet ger jag albumet ändå ett relativt högt betyg,. Så pass bra är det.

Plattan släpps fredagen den 5:e november via bolaget Frontiers Records.

Betyg 8/10

Skriven av Henric Wahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s