Recension: Fans Of The Dark – “s/t”

Att öppna ett debutalbum med en låt på över åtta minuter kan jag tycka är ganska kaxigt. Ska väl erkänna att jag är lite emot för långa låtar. Dom brukar oftast få mig att tröttna eller att man inte orkar lyssna igenom hela låten. Men när det gäller låten “The Ghost Of Canterville”, som förövrigt måste vara insperarad av Iron Maiden är det en helt annnan grej. Det kanske inte är albumets bästa spår men det är tillräckligt bra för att jag ska fastna. Detta följs upp av låtarna “Escape From Hell” och “The Running Man”. Två riktigt bra spår som även släppts som singlar tidigare i år. Som spår nummer 4 hittar man i mitt tycke kanske albumets bästa låt i form av “Dial Mom For Murder”. En annan favorit är förstås “Life Kills” som jag fastnade direkt för när den i maj presenterades med en tillhörande musikvideo. En låt som jag tyvärr inte fastnar för är “Rear Window” även om den är helt ok. Plattan avslutas dock starkt med låtarna “The Foreigner” och “Zombies In My Class”. Albumet innehåller endast åtta låtar. Lite kan man tycka men jag känner mig ändå relativt nöjd när jag lyssnat igenom samtliga låtar.

Fans Of The Dark är på pappret ett rutinerat band skapat av trummisen/låtskrivaren Freddie Allen som under 2020 plockade in Alex Falk (sång), Robert Majd (bas) och Oscar Bromvall (gitarr). Till sin hjälp har man även Mats Ericsson och Michael Palace som producerat albumet. När det gäller sångaren Alex Falk tycker jag han passar perfekt för låtarna på skivan med sin kaxiga attityd. Alex känner en del kanske igen från Idol. Men han har också medverkat i ett antal musikaler under åren. Robert Majd och Oscar Bromvall är två kända namn inom den melodiösa rocken och behöver ingen direkt presentation.

Fans Of The Dark har lyckats skapa en riktigt bra platta som säkert kommer gå hem hos de flesta som följer DMB. Albumet släpps fredagen den 5:e november via bolaget Frontiers Records.

Betyg 8/10

Skriven av Henric Wahlberg

Lämna ett svar