Recension: Heartland – ”Into The Future”

Det klassiska AOR bandet Heartland är verkligen tillbaka med besked när man nu släpper nya albumet ”Into The Future”. Chris Ousey , som är den ende kvarvarande originalmedlemmen har till denna platta tagit med sig ingen mindre än gitarristen Mike Slamer, som inte behöver någon närmare presentation. Här hittar vi även namn som Barish Kepic (Jaded Heart), Ged Rylands (Ten, Tyketto), Wayne Banks (Brazen Abbot) och David Anthony (Dennis DeYoung).

Allt material har skrivits av Ousey och Kepic som tillsammans lyckats knåpa ihop några riktigt starka låtar. Lägg därtill Mike Slamer´s grymma gitarrspel, så har man ett album som absolut hör till 2021 års bästa. Här kan man hitta höjdpunkter som ”A Foreign Land”, ”A Living Thing”, ”Giving It All Away”, ”Climbing Your Wall”, ”White Lies” och ”Sleeping With Lights On” där Slamer´s härliga gitarr genomsyrar samtliga låtar.

Chris Ousey har en unik röst som man känner igen direkt när man hör den. Här tycker jag han sjunger bättre än någonsin. Fantastisk sång rätt igenom. Albumet har producerats snyggt av Chris Ousey, Khalil Turk och Mike Slamer med hjälp av Steve Mann (Michael Schenker, Lionheart).

”Into The Future” finns ute nu via bolaget Escape Music. Missa inte detta grymma album.

Betyg 9/10

Skriven av Henric Wahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s