Recension: Zelbo – ”In My Dreams”

Det norska bandet Zelbo släpper nu sin debut ”In My Dreams” och är en platta som innehåller en hel del örongodis för den som diggar det lite mer klassiska AOR soundet. Bandet utgörs av de kompetenta medlemmarna Dag Selboskar (keyboards), Ken Ingwersen (gitarr), Frode Vassel (sång) och Sturla Nøstvik (trummor). Dessa herrar kan man även höra i band som Da Vinci, Kens Dojo, Wonderworld och TOBB .

Det finns som sagt en hel del bra material på detta album och då tänker jag först och främst på låtarna ”In My Dreams”, ”Fortune & Fame”, ”Phoenix Rising”, ”Head’s Down” och ”Waiting For The End”. Tycker man kan dela in plattan i två delar. Den första delen är riktigt stark dock är den sista delen en aning svagare låtmässigt. Men ändå lyssningsbart. Som helhet så håller albumet en relativt hög nivå.

”In My Dreams” släpps fredagen den 10:e december via bolaget Frontiers Records.

Betyg 7/10

Skriven av Henric Wahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s