Årets bästa album 2021 – enligt Henric Wahlberg

Här kommer min lista över de 10 bästa albumen 2021.

W.E.T. – ”Retransmission”

Har dessa herrar någonsin gjort en dålig platta? ”Retransmission” är helt klart ett av deras bästa alster hittills. Given etta för mig.

Heartland – ”Into The Future”

Har kanske inte varit så stort fan av Heartland genom åren, men med detta album har man skapat något riktigt bra. Dessutom har man plockat in min favoritgitarrist Mike Slamer. Bara det gör att plattan kommer högt upp på min lista. Plus att den innehåller ett av årets bästa spår i form av ”White Lie”.

Nestor – ”Kids In A Ghost Town”

Hörde Nestor första gången runt 2018 och då var det nästintill Grunge som gällde. Är glad att de bytte inrikting och satsade på AOR/melodiös rock istället. Albumet ”Kids In A Ghost Town” hör absolut till ett av detta årets bästa. Inget snack om saken.

Proud – ”Second Act”

Här är också ett band som gjorde comeback under året. Albumet” Second Act” var länge med och nosade på första platsen över årets bästa. Dock får det nöja sig med en fjärde plats. Det är ju inte fy skam det heller. Albumet innehåller trots allt en av årets bästa låtar ”Hold On”.

Art Of Illusion – ”X Marks The Spot”

För mig räcker det att man säger Lars Säfsund (förövrigt en av sveriges bästa sångare) så är jag på direkt.
Här har han tillsammans med grymme låtskrivaren Anders Rydholm skapat en riktitigt bra platta med en härlig blandning av stilar.


Backman Johansson And The Others – ”Crazy Game Of Love”

Detta är i lite samma stil som Art Of Illusion. Härlig AOR med många namnkunniga gästmusiker och sångare. Den kanske inte fått så mycker uppmärksamhet under året. Men för mig är den given på listan.

Fans Of The Dark – ”s/t”

Ett band som kom in som en frisk fläkt inom den melodiösa rocken under året.
Man har dessutom en fantastisk sångare i Alex Falk som förutom att han har en grym röst även visar härlig attityd och pondus. Plattan innehåller låtar som ”Life Kills” och ”The Running Man”. Tycker att den helt klart förtjänar en plats på listan.


Robin Red – ”s/t”

Robin Red eller Robin Eriksson som han egentligen heter släppte i början på hösten sin solodebut där man bland att kan hitta detta årets bästa låt? ”Don’t Leave Me (With A Broken Heart)” Lägg därtill spåren ”(I’m A) Bad Habit”, ”Midnight Rain” och ”Nightlife” så har ni en riktigt bra skiva som bör finnas med på fler ”best Of” listor än bara denna. En härlig touch av både H.E.A.T. och Degreed.

Kent Hilli – ”The Rumble”

Kent Hilli känner de flesta till vid det här laget. Under året dök han upp med sitt första soloalbum, som innehåller en rad starka låtar som till exenmpel ”I Can’t Wait”, ”Don’t Say It’s Forever” och ”All For Love”. Diggar man namn som Jimi Jamison, Giant och Foreigner ska man inte tveka att kolla upp detta. För mig håller albumet så pass hög nivå att den landar på en nionde plats.

7th Heaven – ”Be Here”

Tänker er en härlig mix av Vega, Degreed, Harem Scarem och en nypa Bon Jovi fast lite mer åt det poppigare hållet. 7th Heaven släppte under sommaren en riktigt bra platta som bland annat innehåller de grymma låtarna ”Are We There Yet”, ”Come What May”, ”For Never And Ever”. Detta är en skiva man blir glad av att lyssna på. Det räckte för mig att ta med den på listan över årets bästa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s