Årets bästa album 2021 – enligt Joakim Strångert

I år har vi bjudits på många fina skivsläpp.

Man kan alltid diskutera vilken plats som respektive album ska ligga på, men för mig och säkert många fler, är den högsta placeringen helt odiskutabel i år!

Placering 2-6 känns mer öppen, men vilka som hör hemma där är det ingen tvekan om. Helt otroligt hög kvalitét rakt igenom och inga svaga spår.

Placering 7-10 är suveräna plattor som kompenserar något lite svagare spår med flera riktiga rökare.

Jag väljer att spara Out of this World till listan för nästa år då albumet släpps i januari här i Sverige. Ett album som jag tror kommer placeras på topp 5 nästa år. Skitbra!

  1. Nestor – Kids in a Ghost Town, behöver väl inte hylla denna supergrymma grupps debut mer?
  2. Seventh Crystal – Delirium, ännu en mästerlig debut! Kristian Fyhr sjunger på ett gripande sätt med inlevelse som berör. Dessutom lekfulla gitarriff som jag bara älskar!
  3. The Night Flight Orchestra – Aeromantic II, min vana trogen har jag med dom på en fin placering i min årslista. Med sitt unika sound i högtalarna ger dom mig ett strålande glatt humör, även en regnig måndag morgon. Detta är det bästa dom gjort hittills!
  4. Art of Illusion – X marks the Spot, vi fortsätter med fler debutalbum. Denna gång av med två rutinerade herrar som vågar ta ut svängarna på ett helt underbart och humoristiskt sätt!
  5. Heartland – Into the Future, jag föll pladask för Ousey under 80-talets första hälft när han frontade Virginia Wolf. Levererar grymt fortfarande.
  6. Autumns Child – Angels Gate, ännu en supergrupp, men en av mina favoritsångare som jag ser sjunga live lite då och då på någon av stans krogar.
  7. W.E.T. – Retransmission, detta är verkligen en supergrupp! Lite trallvänligt och välpolerat som vanligt.
  8. Fans of the Dark – St, musiker som synts I flera andra sammanhang. Härligt med lite ungt, friskt blod i den melodiösa världen! Fantastiskt bra och de kör på sin egen stil.
  9. Robin Red – St, som stort fan till Degreed blir jag inte besviken över detta! Flera riktiga höjdarlåtar!
  10. Winding Road – St, för mig var Malung en hamburgare och kissepaus på vägen till eller från Härjdedalsfjällen. Nu är det så mycket mer! En platta med många pärlor. Jan spelade även trummor i det klassiska AOR-bandet Coastline från samma ort!

Ett stort tack till alla musiker, nördar eller bara vanliga livsnjutare som följer DMB.

Det är skitkul att vara en del av detta nätverk!

Med vänliga hälsningar

Joakim Strångert

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s