Recension: Cap Outrun – ”High On Deception”

När Cap Outrun släppte singeln High On Deception var det snudd på att jag tippade att plattan skulle medverka på min topp 10 lista i år. Riktigt så bra blev det tyvärr inte och jag måste säga att just singeln är den klara höjdpunkten. Blandningen av melodisk, alternativ och progressiv rock på High On Deception (låten) fick den att sticka ut på ett intressant sätt. Det fortsätter egentligen rakt igenom hela skivan men det blandas aldrig lika bra.

Några höjdpunkter jag ändå kan peka ut är pianointrot till Disaster Mindset (som nästan är lite för fint för sitt eget bästa), den svävande refrängen i In the Shade of the Masquerade och den sex minuter långa avslutande låten Dopamine Overflow som fullt ut omfamnar det progressiva.

High On Deception är en bra debut från Cap Outrun men förväntningarna efter singeln var ganska stora så tyvärr känner jag mig ändå smått besviken. Det finns ändå en del bra att hämta här och gillar man att blanda in lite progressiva element i sin melodiösa rock så kan man ge albumet en chans.

Betyg: 7/10

Albumet släpps idag fredag (10:e december)

//DavidHGG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s