2021 års bästa album – enligt David Hallstensson

Mina 10 favoritalbum kändes i år lite för svår att rangordna så jag nöjer mig med att lista upp dem utan inbördes ordning, med viss antydan till min första placering dock. Förutom dessa så har året varit fyllt av fantastiska skivsläpp och inte minst enstaka låtar här och där som bitit sig fast rejält. Några klockrena låtar från album som inte nådde ända upp till årets lista är Carved in Stone av Eclipse, The Rumble (Never Say Die) av Kent Hilli och High On Deception av Cap Outrun.

Med dessa förord ur vägen så presenterar jag mina favoritalbum 2021!

Art of Illusion – X Marks the Spot
Som en blixt från klar himmel blev Art of Illusion en ny favorit. Det jag gillar mest är de lekfulla och lite klassiska kompositionerna på Waltz For the Movies och A Culinary Detour. Resten av låtarna håller för övrigt toppklass.

Autumn’s Child – Angel’s Gate
Rakt igenom genomskön melodiös rock som man kan slå igång när som helst och njuta av.

Biffy Clyro – The Myth of the Happily Ever After
Ett av mina sedvanliga wildcards som jag inte tror så jättemånga här i samband med DMB lyssnat på. Lekfulla riff, genuint sound och härliga melodier – där har ni Biffy Clyro.

Houston – IV
Man kan bara inte undgå att bli helt exalterad när Houstons IV drar igång. Genom tydliga likheter med Survivor är det inte svårt att börja pumpa med knytnäven. Man får ju nästan en ny favorit efter varje låt.

Nestor – Kids in a Ghost Town
Jag har ingen tydlig ordning på årets topp 10 men om jag skulle satt någon som nummer 1 så skulle det varit Nestors Kids in a Ghost Town. Sicken tokbra debut/comeback!

Ronnie Atkins – One Shot
Ronnie verkligen glänser på denna platta med kraftfulla melodier och en stark röst. Att sångaren från ett av mina favoritband (Pretty Maids) skulle göra något såhär kvalitativt var det väl kanske ingen tvekan om egentligen.

Seventh Crystal – Delirium
När plattan kom i maj så visste jag att den skulle hamna på min topp 10. Hittills är det den enda jag har skaffat på vinyl i år. Låtarna kan tyckas en aning simpla om man analyserar dem lite noggrannare, men vad gör det när det är såhär bra?

Soen – Imperial
Den fantastiska gitarrtonen och solot som börjar efter ca 37 sekunder på Illusion är för mig årets bästa. Soen levererar som vanligt fantastisk progressiv rock som stundom angränsar till metal.

Styx – Crash of the Crown
Ett klassiskt band som kommer med oväntat bra melodier. Sound the Alarm är en av årets bästa ballader. Trodde kanske inte på förhand att Styx skulle hamna på en av mina topp 10 listor, men så fel man kan ha.

W.E.T. – Retransmission
Med fart och fläkt stormar W.E.T. rakt in i mitt musikaliska hjärta. Fortsätt på samma spår så blir det garanterat fler topp 10 listor framöver.

Ser fram emot ett nytt år av fantastisk musik och hoppas att ni gör detsamma!

//DavidHGG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s