Recension: Tygers of Pan Tang – ”A New Heartbeat” (EP)

En brittisk grupp som funnits , till och från med varierande band besättning , sen 1978. De var en del av det som blev känt som NWOBHM (New Wave Of British Heavy Metal). En musikalisk stil som kom att känneteckna många av de brittiska grupperna i slutet på 70 och i början på 80 talet. Gitarristen Robb Weir har varit med längst av de medlemmarna som är med i dag , och får betecknas som bandledaren.

Med denna nya ep:n A New Heartbeat , som kommer att släppas den 25 februari , så visar gruppen med tydlighet att de fortfarande kan och vill göra bra musik. De har 2 nya låtar som visar hur det kommer att låta på den kommande fullängdaren från dem. Första låten A New Heartbeat är gitarrdriven melodiös hårdrock medan Red Mist är lite tyngre men ändå gitarrdriven hårdrock. Fireclown samt Killers är 2 nyinspelningar från deras debutalbum Wild Cat. De har fått många förfrågningar genom åren om de inte kan köra dessa låtarna live , så därför ville de ge låtarna en ny chans i uppdaterad form.

Denna ep:n låter riktigt bra och fräsch. Smakproven på skivan från kommande plattan ger en något att se fram emot i dessa pandemitider.

Betyg 8/10

Line Up:
Robb Weir – Gitarr
Francesco Marras – Gitarr
Jack Meille – Sång
Gav Grey – Bas (På EP:n)
Huw Holding – Bas
Craig Ellis – Trummor

Skriven av Tommy Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s