Recension: DeVicious – ”Black Heart”

Här har vi en platta som inte släpps förrän i mitten på april, men blev så klart nyfiken nu när DeVicious nya alster ”Black Heart” dök upp i mailen. Två år har gått sedan man gav ut sin senaste skiva ”Phase Three”, som inte var någon rolig historia. Har man lyckats bättre denna gång? Nja, jag är faktiskt tveksam om de verkligen gjort det. Trots att det nya albumet innehåller låtar som ”Afterlife”, ”A Special Mind”, ”Liar” och ”Miles Away” (albumets absolut bästa låt) räcker det inte för att väcka mitt intresse tillräckligt mycket.

Det största problemet enligt mig är att nästan samtliga spår låter exakt samma. När man lyssnar på ett album vill i alla fall jag ha något som bryter mönstret lite. Men här finns det tyvärr inget sådant. Detta blir nästan lite för rörigt i mina öron. ”Black Heart” har sina ljusa stunder men tyvärr inte så många som man hade hoppats på. Därför kommer betyget bli därefter. Det hjälper inte att en av mina favoritsångare Michael Bormann (Jaded Heart Michael Bormann’s Jaded Hard) är med och sjunger i bakgrunden tillsammans med Baol Bardot Bulsara (TNT).

Detta är DeVicious fjärde release där jag fortfarande tycker att debuten ”Never Say Never” från 2018 fortfarande är deras bästa.

Fyra singlar kommer att presenteras för att promota det nya albumet som släpps fredagen den 14:e april via bolaget Pride & Joy Music. Först ut är öppningspåret ”Afterlife”, som ser dagens ljus den 4:e februari.

Betyg 4/10

Skriven av Henric Wahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s