Recension: Ferrymen – ”One More River to Cross”

“One Word”, “The Last Wave” och “Shut it Out” – så inleder The Ferrymen sin nyaste platta One More River to Cross, och det gör de med bravur! Just de tre låtarna är enligt mig de starkaste på hela skivan. De resterande låtarna blir aldrig dåliga men de når bara inte riktigt upp till samma nivå. Hade de lyckats hålla samma nivå så hade de snudd på varit värda ett toppbetyg denna gång, så bra tycker jag faktiskt inledningen är.

Magnus Karlsson & Co fortsätter här producera catchy och välspelad melodisk metal/hårdrock. Egentligen är kompositionerna oklanderliga i det stora hela. Det enda jag skulle kunna kritisera är att kombinationen av Magnus Karlssons låtskrivande och Ronnie Romeros sång riskerar att bli lite urvattnat om det används för mycket. Just nu spelar det ingen roll för mig då låtarna de tillsammans släpper ut i världen håller så pass hög nivå att jag mestadels bara sitter och njuter. 

Några andra låtar från albumet att hålla koll på är “Hunt Me To the End of the World” och “One More River to Cross” som både innehåller killer refränger med en larger-than-life känsla. Men alltså, är man intresserad av lite tyngre hårdrock som angränsar till metal som samtidigt är löjligt melodisk så sitter det aldrig fel att med Magnus Karlssons projekt, och i detta fall The Ferrymen med One More River to Cross.

Betyg 8/10

//DavidHGG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s