Recension: Kraemer – ”All The Way”

Jag har gjort en resa med denna platta kan man säga. Först tyckte jag det lät kanon, för att sedan tycka det lät ganska platt, till att sen tycka det är svinbra. Sen blev jag lite mer tveksam igen.

Erik Kraemer sjunger till vardags i Simulacrum, och där är mitt första problem. Det är en metalsångare där pitchen vanligtvis kan, och bör, ligga lite högre men i melodiös hårdrock måste det till lite mer register helt enkelt. Han är inte en dålig sångare på något sätt men det saknas en identitet för denna typ av musik. Sjukt kräset av mig men ja, jag känner så.

Musiken, där en del rätt välkända personer medverkat som Del Vecchio, Pete Alpenborg, Kristian Fyhr, Ulrik Lönnqvist mfl, är rätt bra måste jag säga. T.o.m väldigt bra. Att den är producerad av Del Vecchio är väl en del av mitt andra problem. Det är inte direkt en unik ljudbild om man säger så. Återigen, identiteten  försvinner lite. Och jag förstår egentligen inte detta från Frontiers sida. Det känns som att de släpper projektband för sakens skull ibland och då blir det en mängdprodukt. 

Bandet består av :

Erik Kraemer – sång, Andrea Seveso – gitarr, Alessandro Del Vecchio – bas, keyboards, bakgrundssång och Michele Sanna – trummor

Betyg: 6,5/10. 

Av Måns Enheim

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s