Recension: Reckless Love – ”Turborider”

Reckless Love goes synthwave på sitt nya studioalbum ”Turborider” som till stora delar kretsar kring 80-talets Arcade spel. Fyra år har gått sedan man släppte nytt material i och med plattan ”InVader” och man kan helt klart säga att man nu har bytt inriktning. Som tur är har de inte tappat sin identitet helt och hållet. Förstår om band och artister vill pröva något nytt ibland. Nu har turen kommit till Reckless Love.

Plattan innehåller totalt 11 låtar om man räknar med det ganska onödiga gitarrsolo spåret ”Prelude (Flight Of The Cobra) på 48 sekunder. Man har även lyckats trycka in en cover av Ozzy Osbournes klassiker ”Bark At The Moon”, som också den känns ganska onödig att ha med på skivan om man ska vara ärlig. Låtar väl värda att nämna är dock ”Kids Of The Arcade, ”Outrun”, ”Like A Cobra”, ”For The Love Of Good Times” och avslutande ”Prodigal Sons”. Resten av låtarna är rätt ointressanta för min del tyvärr.

Visst, här finns låtar med mycket hooks och bra refränger men som helhet är albumet väldigt blekt och inget som jag kommer gå tillbaka till med jämna mellan rum. Tror det är det poppiga soundet som genomsyrar en hel del låtar som gör att plattan inte fångar mitt intresse. Lite synd för jag diggar Reckless Love´s tidigare album. Men detta var en stor besvikelse. Men tycker ändå ni läsare ska ge den en chans trots allt.

”Turborider” släpps fredagen den 25:e februari via bolaget AFM Records.

Betyg 4/10

Skriven av Henric Wahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s