Recension: Mecca – ”20 Years”

AOR-projektet Mecca med sångaren Joe Vana i spetsen har hållit igång från och till sedan 2002 och det firar man nu med att släppa samlingen ”20 Years”. På den nya releasen hittar man material från albumen  ”Mecca” (2002), ”Undeniable” (2011) och ”III” (2016). Detta är kvalitet rakt igenom och enligt mig så är det den självbetitlade debuten från 2002 som sticker ut lite extra. Där hittar man bland annat de fantatiska låtarna ”Velocitized”, ”Without You”, ”Can´t Stop Love”, ”Silence Of The Heart”, ”You Still Shock Me” och ”Blinded By Emotion”. Joe har här även lyckats få med sig namn som Fergie Frederiksen, Jim Peterik (även med som producent) och David Hungate.

Även de två senare skivsläppen ”Undeniable” och ”III” håller även de högkvalitet även om de inte riktigt når upp i samma klass som debuten. Här hittar man trots allt de grymma låtarna ”Perfect World”, ”Closing Time”. ”I Know”, ”How Many Times” (bonusspår), ”Unknown”, ”Let It Go” och ”Believe”

Joe Vana är en mycket duktig sångare som för de flesta är ganska okänd. Han började inte sjunga på fullt allvar förrän han var 28 år och i samband med detta stötte han på Jim Peterik, som erbjöd Joe att vara hans demosångare. Detta samarbete ledde senare fram till Mecca´s debutskiva.

”20 Years” är en härlig samling för alla oss som gillar välproducerad AOR i stil med Toto och liknande band. Albumet släpps fredagen den 18:e februari via bolaget Frontiers Records.

Betyg 8/10

Skriven av Henric Wahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s