Intervju med Caught in Action inför släppet av sitt debutalbum

DMB har varit i kontakt med det svenska AOR bandet Caught in Action och ställt lite frågor inför släppet av ett kommande debutalbum.

Vad är Caught In Action för ett härligt gäng?

Caught in Action(CIA) är ett relativt nytt band med gamla erfarna musiker. Richard Jönsson gitarr är låtskrivaren i bandet. Fast utan hjälp av övriga i bandet hade det aldrig blivit det typiska CIA soundet. Ronnie ”Spjut”Svärd (keys) förflutet som musiker från Milles som turnerade friskt i Danmark och Sverige på 80-90 talet. Sen på sång har vi Marcello Viera som är från Portugal en otrolig röst som som klarar 6 oktaver. han är den som fixar till en slarvigt skriven text till att bli nåt som går rakt in i hjärtat. Ricardo Dikk är en bassist i topp skicktet otroligt musikalisk han är även hjärnan bakom CIAs massiva sound då han är den som har även mixat och mastrat albumet. Albumet gjordes om på slutet då corona gjorde att vi kunde få en fantastisk trummis vid namn Mauro Ramos att spela på hela plattan. På köpet fick vi hans bror Menito Ramos att lägga lite Keys. Han gick förbi studion när brorsan spela in trummorna och blev så förälskad i låtarna att han gjorde Keys på flertalet av låtarna.

Vilka är era musikaliska förebilder?

Förebilderna är som så många andra i denna genre. Såklart Journey men även band som BonJovi ,Def Lepard ,Danger Danger, Magnum samt FM som vi är bokade med i höst i Belgien All Star Festival.

Finns det något särskilt som kännetecknar Caught In Action´s sound?

Soundet är förstås mycket beroende på sångaren Marcello’s lite hesa ton samt gitarr väggen som ofta mixas nära och naturliga. Det ska höras det är live! Och för mycket studio enl min mening. Även låtarna tillsammans med att produktionen inte kanske hela tiden håller sig mitt i AOR fåran gör det lite mer spännande.
Självklart sätter alla övriga sin prägel och tillsammans blir det CIA sound!


Vet att ni har ett debutalbum på gång. Vad kan du berätta om det?

Kan inte berätta mycket mer än att det kommer släppas inom 2 månader. Tyvärr Inte heller vilket Label det kommer släppas av.

Skriver ni allt material själva?

Richard Jönsson har skrivit låtarna. Sen har dessa låtar färgats av övriga i bandet. Plattan blir en fulllängds album med 12 låtar. Covert görs av Nello Dell’ Omo Italien som har gjort en massa coola covers till många band. Men denna gång tror jag faktiskt han har överträffat sig själv. Jag ska definitivt ha covert som en stor tavla på väggen. Motivet passar klockrent titeln på Albumet som är låt nr 3 på plattan. Plattan kommer ha en spridning på låtarna ifrån 80 till snabba 204 bpm.

Till sist, kommer vi kunna se och höra er spela live framöver?

Vi är bokade den 25-27 /11 i Belgien. Det är en fantastisk Line up med FM , Treat, Alien mfl, och det kanske är lite märkligt vi öppnar på lördagen? men vårt skivbolag har hört plattan och känner sig tillfreds med ge oss denna möjlighet. Vi kommer självklart se om fler gig dyker upp i vår och till sommaren som vi kan passa in på och vem vet då är vi kanske där?

/Henric Wahlberg

För ytterligare information: facebook.com/caughtinactionofficial

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s