Veckans Skivsläpp

Thomas Hultbrand summerar veckans mest intressanta albumsläpp.
Fredag 18/2 blev det denna sextett;

MECCA -“20 Years”

…släppte tre album och här kommer kommer nu en samling inklusive lite bonusspår. Sången delades i början mellan Joe Vana och Fergie Frederiksen (ex Toto), men Frederiksen gick bort står Vana för sången på andra och tredje plattan. Innehåller tjugo spår varav två är bonusspår.

SPIRITS OF FIRE – S/T

…är en s.k supergrupp som består av Tim “Ripper” Owens (ex-Judas Priest, Iced Earth), Chris Caffery (Savatage, Trans-Siberian Orchestra), Steve DiGiorgio (Testament, Death) och Mark Zonder (ex-Fates Warning, Warlord). Albumet har producerats av Roy Z som bl.a har jobbat med Bruce Dickinson, Judas Priest och Halford. Chris Caffrey är huvudsaklig låtskrivare och soundet referersr till klassiska Judas Priest, Savatage och Fates Warning.

MANIC SINNERS – King Of The Badlands

…är ett nytt band från Rumänien som här släpper sitt debutalbum med klassisk hårdrock via Frontiers. Adrian Igrisan lirar trummor och keyboards och är en av Rumäniens mest kända rockmusiker med en lång karriär bakom sig. Sångaren har ett soloband och har även vunnit den rumänska versionen av Melodifestivalen.

TEN – Here be monsters

…från England med femtonde album sedan starten 1995 “Here Be Monsters” är det första av två album som spelats in under Pandemin. Musiken är i vanlig ordning melodisk hårdrock. Plattan har producerats av Tens sångare Gary Hughes.

ZADRA – Guiding star

…August Zadra har i många år varit gitarrist i Dennis DeYoungs band. Detta är hans soloalbum som innehåller melofisk hårdrock med otippad tyngd. Albumet gästas av både Dennis DeYoung och Jeff Scott Soto.

BIG SCENIC NOWHERE – The Long Morrow

…bildades 2019 av Gary Arce från Yawning Man fame och Bob Balch från Fu Manchu. Till debut EP’n Dying on the Mountain anslöt Nick Oliveri från Kyuss och Queens of the Stone Age, Mario Lalli från Fatso Jetson, Tony Reed från Mos Generator, Per Wiberg från Opeth och Spiritual Beggars, Bill Stinson från Yawning Man, Lisa Alley och Ian Graham från The Well och Thomas V. Jäger från Monolord.

Lämna ett svar