Retroplattan: Shadow King – ”s/t”

En , kanske inte riktigt men nästan , supergrupp med Lou Gramm , Vivian Campbell , Bruce Turgon och Kevin Valentine.
Lou Gramm är en sångare som jag håller som en av de bästa någonsin. Han klarar av allt ballader , rökrökare eller vad som behövs , och på denna skivan sjunger han mästerligt.
Vivian Campbell , gitarristen som visade upp sig för den breda massan när han spelade i Dio.
Bruce Turgon är basist , gitarrist , producent och låtskrivare med mera. Han har haft många strängar på sin lyra och han kan konsten att göra bra saker med det han har gett sig in på.
Kevin Valentine är trummisen som har spelat med många artister men ändå inte blivit så känd som han borde blivit.

Denna eminenta skiva är inte så långt i från att vara ett mästerverk. Den släpptes 1991 , alltså 31 år sedan. Den håller som sagt en mycket hög kvalite´.
Alla låtarna är skrivna av Lou och Bruce förutom Russia , den är skriven av Vivian och Lou. Låtarna är välskrivna och genomtänkta. De har tagit ut svängarna lite med arrangemangen på låtarna , inget standard formulär där inte.
Som producent till skivan tog man in Keith Olsen. Den mannen har en diger lista av band och artister som han har producerat genom åren.
Ska jag kategorisera musiken blir det nog lite hårdare melodiös hårdrock. Gillar man den hårdare sidan av Foreigner och Lou Gramm´s soloskivor och har missat denna pärlan så ska man definitivt utforska denna skivan. Om ni inte har lyssnat på den innan och gör det nu , så hoppas jag att ni uppskattar den lika mycket som jag gör. Don´t stop the music!

Av Tommy Svensson för DMB

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s