Recension: Sarayasign – ”Throne Of Gold”

Sarayasign är ett nytt spännande band som nu släpper debutalbumet ”Throne Of Gold”. Plattan innehåller ”endast” åtta spår. Lite kan man tycka men här har de satsat på kvalietet istället för kvantitet och då kan i alla fall jag nöja mig med bara åtta låtar. Med bra låtar och grym produktion kommer man långt. Första smakprovet från skivan fick vi i slutet på februari då låten ”When Worlds Collide” presenterades. Det är också den låten som hör till de absoluta höjdpunkterna. Men här finns även kanonlåtarna ”The Book Of Wisdom”,”Distant Memories”, ”If Only For A Moment”, ,”Sandman” och ”Run (The Hunt For The Book Of Wisdom”. Det hela avslutas snyggt med det över nio minuter långa titelspåret ”Throne Of Gold”. (kanske lite för långt för min smak)

Sarayasign har verkligen fått till ett riktigt bra album som jag tror att många här på DMB kommer att digga. Vi snackar melodiös hårdrock i snygg förpackning helt klart. Man kan även se ”Throne Of Gold” som en berättelse som går som en röd tråd genom hela albumet.

Sarayasign utgörs av följande medlemmar:

Daniel Lykkeklev (bas)
Daniel Blohm (gitarr)
Stefan Nykvist (sång)
Andreas Hofgren Axelsson (Keyboards)
Jesper Lindbergh (trummor + all rytm gitarr)

Plattan släpps inte förrän fredagen den 27:e maj via bolaget Melodic Passion Records, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge heter det ju som bekant.

Betyg 8/10

Skriven av Henric WahlbergKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s