Recension: New Horizon – ”Gate Of The Gods”

En av mina absoluta favoritartister Erik Grönwall har lämnat mitt absoluta favoritband och har tillsammans med Jona Tee och diverse gästmusiker ”sadlat” om och gett sig in på powermetalspåret. På pappret låter det ju som att det kommer funka. Erik har tidigare visat att han klarar det mesta. Från att sjunga på svenska till musikaler i USA och han levererar rätt grymt här också, det går inte att bortse från. Mitt problem är, jag gillar inte power metal. Inte ens när Erik sjunger. Det finns helt klart höjdpunkter i det något moderniserade soundet som nog de hårda pm-fansen skulle säga inte är helt renodlat och där njuter jag fullt ut. Men de snabba trummorna pallar jag inte. Jag vill inte direkt såga, men måste ändå nämna att låtarna känns lite hafsiga. Jag har ju vant mig vid H.e.a.t’s standard och härifrån är det en bit kvar dit. Det känns som att man (Jona) plockat essensen från den power metal han lyssnat på och fyllt ut den med inte lika starka delar. Lite synd. 

Men, overall kommer denna platta funka för de den är tänkt för. Suveräna gästmusiker som t ex Love Magnusson, Dave Dalone, Robban Bäck levererar rejält och det är aldrig en död stund på albumet. Ös från början till slut. Det är tight och välproducerat vilket krävs för power metal. 

Betyg: 7/10. Det är trots allt en sångare i absolut världsklass här. 

New Horizon består av

Erik ”Power” Grönwall: Sång
Jona Tee: bas, gitarr, keyboard, kör

Gästmusiker utöver ovan nämnda:

Sam Totman (DragonForce)
Niko Vuorela (Temple Balls)
Laucha Figueroa

Av: Måns Enheim

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s