Recension: FM – ”Thirteen”

Klassiska FM är nu tillbaka med sitt trettonde album där ”gubbarna” med Steve Overland i spetsen bjuder på en hel del bra grejer. så här ser låtlistan ut:

1.  Shaking The Tree
2.  Waiting On Love
3.  Talk Is Cheap
4.  Turn This Car Around
5.  Love And War
6.  Long Road Home
7.  Be Lucky
8.  Every Man Needs A Woman
9.  Just Got Started
10. Fight Fire With Fire  
11. Be True To Yourself        

Tittar man lite närmare på de 11 spåren som finns med på skivan så är det först och främst låtarna ”Shaking The Tree”, ”Waiting For Love”, ”Talk Is Cheap”, ”Turn This Car Around”, ”Be Lucky”,”Every Man Needs A Woman” och ”Just Got Started” som fångar mitt intresse på fullt allvar. Detta är en platta som håller en hög lägsta nivå. Men jag sitter också och tänker: ”detta har jag hört förut” vet egentligen inte om det är bra heller dåligt att jag tänker så.

FM bjuder nuförtiden på en bluesig AOR. Ett bra exempel på det är låtarna ”Love And War, ”Long Road Home” och ”Every Man Needs A Woman där Steve Overland´s härliga röst verkligen kommer till sin rätt. Man har även en grym gitarrist i Jim Kirkpatrick, som jag tycker man ska lyfta fram lite extra. ”Thirteen” är en mycket kompetent platta men den känns samtidigt ganska enformig och tråkig. Den har ändå en hel del ljusglimtar som ger den ett relativt högt betyg.

Albumet släpps fredagen den 18:e mars via bolaget Frontiers Records.

Betyg 7/10

Skriven av Henric Wahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s