Recension: Caught In Action – ”Devil´s Tango”

Caught In Action är ett relativt nytt band med gamla erfarna musiker, som nu är redo att släppa sitt debutalbum ”Devil´s Tango”. Journey, Magnum, FM och Danger Danger är några av de band som man tagit inspiration från och helt klart drar CIA lite åt det hållet soundmässigt. Plattan har tagit två år att färdigställa och det hörs att man har ägnat mycket tid i studion för att göra det så bra som möjligt. Ljudbilden är riktigt vass med mycket keyboards duttande och gitarrklinkande precis som det ska vara när det kommer till AOR och melodiös rock. Bandet kanske kretsar mest kring gitarristen och låtskrivaren Richard Jönsson, men han får god hjälp av sina kollegor för att skapa det där speciella CIA soundet. Förutom Richard består bandet av medlemmarna Marcello Viera (sång), Ronnie ”Spjut”Svärd (keyboards), Ricardo Dikk (bas) och Mauro Ramos (trummor). Plus att Menito Ramos lägger lite extra keyboards på några av låtarna.

Albumet innehåller 12 stycken låtar där samtliga spår håller ungefär samma nivå kvalitetsmässigt. Jag väljer ändå att lyfta fram låtarna ”New York City”, ”Miracle”, ”Devil´s Tango”, ”Simple Man”, ”Too Late For Love”, ”First Time”, ”It Is What It Is” och avslutande ”Closer To My Dreams”.

Man har verkligen hittat en duktig sångare i portugisen Marcello Viera som har en härlig röst som passar perfekt för den här typen av musik. ”Devil´s Tango” är en mycket bra debut som säkert kommer att uppskattas av många. Albumet släpps i mitten på april via bolaget Steelheart Records.

Betyg 8/10

Skriven av Henric Wahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s