Recension: Sign X – ”Back To Eden”

Det tyska melodiösa hårdrocksbanden Sign X presenterar sitt andra studioalbum – Back To Eden. Sign X härstammar från bandet Châlice som startade sin karriär i början av 90-talet. Jag ska inte påstå att jag har bra koll på vare sig Châlice eller Sign X, så de kommande tankarna kommer från ett potentiellt nytt fan.

Ibland vet man exakt vad man ska ge ett album i betyg. Motiveringen kan dock bli svårare att kläcka. Så var det i fallet med Sign X nya alster Back To Eden. Jag har velat fram och tillbaka utan att riktigt komma på vad jag gillar och ogillar. För mig är det ett tecken på att skivan placerar sig precis där emellan.

Skivans första låt, också betitlad Back To Eden, inleder det hela med synthbaserade stråkar i ett försök till att låta pampigt. För mig går det inte riktigt hem då de fejkade stråkarna ger ett intryck av ett lite lägre produktionsvärde. När riffen och de övriga instrumenten väl kommer in så vävs syntharna ihop mer med helheten och det låter helt okej. Tankarna vandrar direkt till liknande symfoniska metalband från Tyskland, såsom Edguy och Avantasia (till stor del samma band, jag vet). Jag tycker att soundet växer mer och mer för varje låt och när man når fram till den obligatoriska powerballaden 3 Seconds så diggar jag ändå det jag hör.

Mina favoriter är just powerballaden 3 Seconds och den medryckande History Will Tell. Jag vill också lyfta fram deras cover på Into the Unknown från Disneyfilmen Frozen 2 (Frost 2). Det är verkligen ett udda låtval att göra en cover på men faktiskt en av de mer underhållande coverlåtar jag har hört på ett tag. Skivan avslutas med en pianoversion av 3 Seconds. Min fråga på det är: Varför gör band så ofta en lugn version av en låt som redan är lugn?

Betyg: 7/10
Släpps 18/3 (idag) via Pride and Joy Music

//DavidHGG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s