Veckans skivsläpp

Thomas Hultbrand summerar veckans mest intressanta albumsläpp.
Fredag 18/3 blev det denna sextett;

RONNIE ATKINS- Make it count
…till vardags i PRETTY MAIDS och NORDIC UNION. Nya soloplattan släpps nästan på dagen ett år efter förra och går i samma fotspår; Melodiös rock med poppiga övertoner.
Han säger själv att en bra låt är en bra låt oavsett vilken genre den ska kategoriseras under. Befriande inställning!
Nu är han sin egen boss och gör vad han känner för just nu. Ronnie skriver på piano och gitarr och bollar låtarna vidare till Chris Laney som finputsar arrangemangen. Sedan spelas dom in med en fin samling musikanter.

FM – Thirteen
…album sedan legendariska debuten från  1986. Britterna pausade mellan 1995-2007 men har annars varit sin melodiösa hårdrock/AOR trogen med Steve Overlands karaktäristiska och soulfyllda stämma intakt.
Och med fokus på låtar och melodier.

FLAMES OF FIRE- S/T
…bildades 2021 av (det musikaliske) energiknippet och sångaren Christian Liljegren från bl.a Narnia, The Waymaker samt medlemmar från Divinefire, Solution .45, Pain of Salvation, Royal Hunt, House of Shakira, Zaragon, etc.
Det är en gedigen samling musikanter som har en lååång meritlista tillsammans som nu släppt en riktigt hårdrocks-smocka.
För fans av Iron Maiden, Pretty Maids, Dio, Rainbow, etc.

SHINING BLACK- Postcards from the end of the world
…med sångaren Marc Boals (Yngwie mfl.) och gitarristen Ölaf Thorson ( Labyrinth, Vision Divine) släpper nu sitt andra album med melodisk metall. Så här önskar man att Yngwie lät nuförtiden. Här bjuds på låtar och dynamik.

CHIP Z’NUFF- Perfectly imperfect
…nytt soloalbum med amerikanske sångaren, låtskrivaren, producenten, gitarristen, basisten och radiopersonligheten. Till vardags i bandet ENUFF Z’NUFF som han var med att dra igång 1984 och som släppt över tjugo plattor.
Skön Beatlesesque melodiös poprock.

Chip Znuff – sång, gitarr, bas och melotron
Joel Hoekstra (Whitesnake, Trans-Siberian Orchestra) – sologitarrer.
Steven Adler (Adler’s Appetite, ex-Guns ‘N Roses) – trummor
Daxx Neilsen (Cheap Trick) – trummor.
Daniel Hill (Enuff Z’Nuff) – trummor, precision och orkestrering.

SHEWOLF – S/T
…är ett nytt band byggt kring den grekiska mångsidiga och kraftfulla sångerskan Angel Wolf – Black (Bare Infinity, Vivaldi Metal Project m.fl). Kombinerar en blandning symfoniska element, folkmusik, heavy/power metal riffing.
Oerhört mångfacetterat och dynamiskt även här.

Lämna ett svar