Recension: Dare – ”Road To Eden”

…är tionde plattan med det respekterade melodic rock/AOR bandet från England.
Sångaren och keyboardisten Darren Wharton var med att starta DARE redan 1985 efter att THIN LIZZY (där han lirade Keyboard) upplöstes av Phil Lynott.

Debutplattan ”Out of the silence” släpptes 1988 och får väl anses som en riktig klassiker i genren och har inte matchats riktigt av någon i diskografin sedan dess tycker jag. Kanske fram tills nu.
Gitarristen Vinny Burns, som lirade på de två första plattorna, återvände till DARE på förra plattan från 2016 efter att spelat med TEN, Bob Catley (MAGNUM) och Steve Overland (FM) mfl.

Jag tycker mig ana en nytändning här, kanske tack vare Vinny, kanske för att pandemin skapat frustration och gjort det omöjligt att lira live. Något bandet nu äntligen får göra och en turné är inplanerad i år.
Detta har säkert gjort att de ökat på några bpm på låtmaterielet samt enligt Wharton medvetet valt ett rockigare uttryck för att deras setlist live ska få lite fart.

DARE är ett band som alltid levererat stabila plattor om än något lugna och lite enformiga i längden. Ok, det är ju ingen hårdrocks-stänkare man släpper nu heller men tio starka rocklåtar med bra melodier, smakfullt gitarrspel och Darrens sköna röst som gör detta till en riktigt angenäm anrättning på väg till lustgården…

Plattan släpps på fredag 1 april,
men går inte att skämta bort så den får;
Betyg: 7/10

Låtarna:
01. Born In The Storm
02. Cradle To The Grave
03. Fire Never Fades
04. Road To Eden
05. Lovers And Friends
06. Only The Good Die Young
07. I Always Will
08. Grace
09. The Devil Rides Tonight
10. Thy Kingdom Come

11. Born In A Storm (Romesh Remix)

Line-up:
Darren Wharton (sång, keyboards), Vinny Burns (gitarr), Nigel Clutterbuck (bas), Kev Whitehead (trummor), Marc Roberts (keyboards)

Av: Thomas Hultbrand / DMB

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s