Recension: Squared – ”Strange Affairs”

Här kommer ett spännande och intressant samarbete mellan svenske sångaren Jack L. Stroem och franske gitarristen Arthur Vere, som är väl värd att skriva några rader om. Squared som denna duo kallar sig slog sina kloka huvuden ihop 2019 och började lite senare att påbörja arbetet med en debutskiva. Plattan har fått namnet ”Strange Affairs” och innehåller låtar som verkligen tar mig tillbaka till det glada 80-talet med några riktigt vassa AOR spår. Soundet är inte direkt polerat och det känns rätt befriande faktiskt. Det låter verkligen som man lyssnar på en skiva från typ 1989 och det är riktigt roande. Ingen autotune här inte. Jack L. Stroem kanske inte hör till de bästa sångarna men han sköter sig rätt bra ändå. Finns de som sjunger sämre inom samma genre om jag säger så.

Här hittar man uptempolåtar som ”Stranger At Heart”, ”Personal Matter”, ”Say That You Love”, ”Clutching at Straws” och ”The Feeling”. Men även lite lugnare spår som ”Darkest Fantasies” och ”Anthem of a Broken Heart” En härlig blandning av låtar helt klart. Kan även lägga till den instrumentala låten ”Night Drive Call” där bland annat Arthur Vere visar att han verkligen kan behärska en gitarr.

Som helhet så har Squared lyckats bra med sitt debutalbum och kommer säkert att uppskattas bland er som följer DMB. Plattan släpps fredagen den 13:e maj.

Betyg 8/10

Skriven av Henric Wahlberg

—–
Squared består av:

Jack L. Stroem (sång)
Arthur Vere (gitarr)
Robin Risander (trummor)
Kammo Olayvar (bas)

www.facebook.com/SquaredSweden
www.instagram.com/SquaredSweden
www.youtube.com/c/JackLStroem
www.youtube.com/c/ArthurVere

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s