Recension: First Signal – “Closer To The Edge”

Historien om First Signal började 2010 men då som ett projekt mellan Harry Hess (Harem Scarem) och Dennis Ward (Pink Cream 69 , Kymera m fl). Det resulterade i debutskivan First Signal (2010) men när det var dags med uppföljaren , One Step Over The Line (2016) , hade Dennis lämnat och den svenske musikern och producenten Daniel Flores (The Murder Of My Sweet , Find Me m fl) kommit in.
Projektet forsatte med Harry och Daniel och en tredje skiva släpptes 2019 , Line Of Fire. Nu är det alltså dags för den fjärde skivan , Closer To The Edge , att släppas.

Musikaliskt har det inte hänt något nytt , utan det är fortfarande melodiös AOR.
Låtarna är skrivna av bland annat Pete Alpenborg , Guillermo Del Medio , Alessandro Del Vecchio , Kristian Fyhr och Herman Nori.
Produktionen är som sig bör , högklassig. Harry sjunger som bara Harry kan och musikerna , med Daniel i förarsätet , sköter sig också riktigt bra.
11 låtar finns på skivan och jag tycker inte att det finns någon dålig låt utan det är rätt så jämn kvalité på dem. Bra men utan att det lyfter riktigt högt. Men det finns några personliga favoriter och det är I Don´t Wanna Feel The Night Is Over , Show Me The Way och titelspåret. Skivan håller sig i inkörda spår så gillar man föregående alster så lär man nog inte bli besviken. Till dej som inte hört First Signal innan så är denna skivan väl värd att utforska. Och vem vet , det blir kanske kärlek från första tonen.
Skivan släpps den 8:e april 2022.

Betyg: 7/10

Line-Up:
Harry Hess – Sång
Daniel Flores – Trummor
Andi Kravljaca – Gitarr
Jonny Trobro – Bas

1/ Don´t Let It End
2/ I Don´t Wanna Feel The Night Is Over
3/ Show Me The Way
4/ Don´t Look Away
5/ Irreplaceable
6/ One More Time
7/ Closer To The Edge
8/ Angel With A Rose
9/ Mystery
10/ The Hurting One
11/ Got To Believe

Av Tommy Svensson för DMB

Lämna ett svar