Retroplattan: Jeff Paris – ”Wierd Up”

Geoffrey Brillhart Leib , eller mer känd som Jeff Paris , är en amerikansk sångare , musiker och låtskrivare. Jeff började med musik på 70 talet men det var inte förrän 1984 hans karriär som låtskrivare inom hårdrocken började. 1986 började hans musikerkarriär inom hårdrocken , först som studiomusiker för sedan samma år släppa sitt debutalbum , Race To Paradise.
Andra albumet Wired Up kom 1987 och det är just den skivan jag skulle vilja uppmärksamma.

Wired Up är för mej så nära ett mästerverk man kan komma utan att den är det.
10 starka låtar varav en är cover på Van Zant´s Heart To The Flame. Musikaliskt skulle jag bedöma skivan som kraftfull gitarrdriven melodiös hårdrock. Atmosfären på skivan känns lekfull och att de hade roligt när de spelade in den , fast att det finns några låtar med tunga ämnen.
Vilken eller vilka låtar som är bäst är för mej helt omöjligt att säga , för jag tycker att det är en skiva och alla låtarna har sin plats. Jeff producerade skivan tillsammans med Tony Platt. Till er som inte har hört den innan säger jag bara: Missa för allt i världen INTE den!
Bandbesättningen:
Jeff Paris – Sång , gitarr och keyboard
Michael Thompson – Gitarr
Gary Moon – Bas
Matt Sorum – Trummor

Av Tommy Svensson för DMB som önskar alla en Glad Påsk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s