Recension: Drive At Night – ”Echoes Of An Era”

Drive At Night öppnar upp sitt debutalbum”Echoes Of An Era” med låten ”The 80´s Calling” och den titeln sammanfattar hela plattan på ett bra sätt. För detta är verkligen som att komma tillbaka till det härliga 80-talet med allt vad det innebar. Texterna är ibland lite väl klyschiga men om man bortser från det så har Joachim Nordlund och Johan Lindstedt lyckats göra en riktig stark debut. Här kan man hitta kompetena låtar som just nämnda ”The 80´s Calling” samt spåren “Youth Of Today”, ”Partners In Crime”, ”Weekend Fun”, ”Wild In The Streets”, ”Time” och ”High Enough” (skivans bästa låt). Lugnaste låten heter ”Endless Kind Of Love”, som påminner en hel del om Extreme´s klassiker ”More Than Words”.

Innan albumet släpps den 17:e juni så kommer det dyka upp ytterligare två smakprov i form av låtarna “Youth Of Today” och “Weekend Fun”. Detta är en skiva som är perfekt att lyssna på under sommarens alla grillfester med mera, då den har en härlig partykänsla över sig. Ett extra plus går till Blekkmark Design som skapat ett riktigt snyggt omslag. Alla som diggar Joachim Nordlund´s tidigare band SunStrike och Dreams Of Avalon kommer nog även gilla detta.

Betyg 8/10

Skriven av Henric Wahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s