Recension: Jeff Scott Soto – ”Complicated”

Jeff Scott Soto känner alla till vid det här laget så någon längre presentation av honom känns rätt onödig. Jeff släpper nu hur som helst sitt åttonde soloalster ”Complicated”, som fortsätter där hans förra platta “Wide Awake (In My Dreamland)” slutade. Precis som då har han även denna gång tagit hjälp av låtskrivaren/producenten Alessandro Del Vecchio (vem annars när det kommer till album som släpps av Frontiers) Alessandro lirar dessutom keyboards och bas på albumet. Jeff har även tagit hjälp av Fabrizio Sgattoni (gitarr) och Edu Cominato (trummor)

Skivan som klockar in på lite över 43 minuter har absolut sina ljusa stunder då tänker jag först och främst på låtarna ”Disbelieving”, ”Home Again”, ”Love Is The Revolution”, ”Back To The Begining” och i viss mån även avslutande ”Obsession”. Resten av låtmaterialet är annars rätt blekt och når inga större höjder. Man kommer inte ifrån att Jeff är en riktigt bra sångare, även om han kanske med åren har tappat lite kvalitet i rösten.

Som helhet är ”Complicated” en helt ok platta. Dock saknas de där riktigt starka låtarna. Albumet släpps nu på fredag den 6:e maj.

Betyg 6/10

Skriven av Henric Wahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s