Recension: Skills – “Different Worlds”

Ännu ett allstarband som Frontiers satt ihop.

Det började med att Frontiers president och A&R Serafino Perugino ville skapa ett band runt den brasilianska sångaren Renan Zonta (Electric Mob, Brother Against Brother) som förvisso sitter inne med en rejäl pipa.
Zontas förkärlek för 80-tals hårdrock gjorde att valet föll på några ikoner från den tiden. Därav gitarristen Brad Gillis (Night Ranger), basisten Billy Sheehan (Mr. Big, The Winery Dogs, Sons Of Apollo) och trummisen David Huff (GIANT).

Bandnamnet SKILLS och låtar serverades av Frontiers och deras låtskrivarteam med Alessandro Del Vecchio, Renan Zonta, Martin Jepsen Andersen, Pete Alpenborg och Gui Oliver bl.a. Musiken är gitarrbaserad hårdrock.

Alltså, jag vet inte hur man ska bedöma ett album som detta. Det är inte dåligt. Det är inte jättebra. Det är opersonligt. Det är välspelat,  såklart med sådana välrenommerade musiker.
Hade man satt in Eric Martin på sång istället är det inga mil från Mr BIG, låtmässigt, snarare än NIGHT RANGER. Dock utan Paul Gilberts eskapader utmed gitarrhalsen eller Martins sköna feeling. Även senaste plattan med GIANT kan förnimmas. Men den är ju oxå lite anonym och opersonlig.

Bandet har aldrig träffats och repat, än mindre bidragit till låtskriveriet. Det hörs såklart. Rent krasst skulle man kunna sätta vilka duktiga musiker som helst och spela in detta. Även om Brad Gillis karaktäristiska gitarrspel och Billy Sheehans basgångar lyckas tränga Igenom mattan av melodiös hårdrock lite här och där.
Och det säljer såklart några plattor extra med dessa namnkunniga musiker som draghjälp.

Ok, att man vill promota en sångare. Men man undrar ändå lite över syftet med släpp som denna. Det drygar egentligen bara ut “bruset”.

Plattan släpps fredag 13/5.
Betyg: 6/10

Av: Thomas Hultbrand / DMB

LÅTARNA:
01. Escape Machine
02. Blame It On The Night
03. Different Worlds
04. Losing The Track
05. Writings On The Wall
06. Show Me The Way
07. Just When I Needed You
08. Need To Fall
09. Stop The World
10. Hearts Of Stone
11. Don’t Break My Heart

Längd: 0.42.20

LINE-UP:
Renan Zonta – Sång
Brad Gillis – Gitarrer
Billy Sheehan – Bas
David Huff – Trummor

Alessandro Del Vecchio – Keyboards, Backing Vocals

Lämna ett svar