Recension: Dreamtide – ”Drama Dust Dream”

Efter ett antal år av tystnad gör nu det tyska bandet Dreamtide comeback med sitt fjärde studioalbum ”Drama Dust Dream”. Bandet kretsar till stora delar kring gitarristen och låtskrivaren Helge Engelke som de flesta känner till från Fair Warning. Förutom Helge består bandet av medlemmarna Olaf Senkbeil (sång), Torsten Luederwaldt (keyboards), Lars Lehmann (bas) och Horst Guntram Schlag (trummor).

Har alltid tyckt att Dreamtide är snäppet sämre än vad Fair Warning är. Tror det mest beror på att sången är en aning sämre här om man ska jämföra med Tommy Heart som oftast brukar leverera på Fair Warning´s plattor. Olaf Senkbeil har dock en speciell röst som man känner igen när man hör den. Har även alltid gillat Helge Engelke´s sätt att lira gitarr med sitt speciella sound.

Albumet innehåller 12 spår där i alla fall hälften håller en relativt hög nivå. Har helt klart några favoriter här och det är låtarna ”Stop Being Deep”, ”Spin”, ”Around”, ”Merciless Sun” och ”One Rule”. Tycker detta är ett bra album. Dock är det lite ojämt i mellan åt. Även produktionen kunde man ha putsat till lite snyggare. Men som helhet är ”Drama Dust Dream” en bra comeback från Dreamtide. Gillar man band som typ Fair Warning så tror jag absolut ni kommer hitta ett par godbitar på detta alster som släpps den 22:e juli via bolaget Pride & Joy Music.

Betyg 7/10

Skriven av Henric Wahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s