Recension: Chaos Magic – ”Emerge”

Chaos Magic är en grupp från Chile som startades av sångerskan Caterina Nix. Debut skivan skrevs och producerades av Timo Tolkki (Stratovarius) som upptäckte henne när han var och turnerade i Sydamerika. När det var dags för nästa skiva kom musikern/låtskrivaren och producenten Nasson in i bilden. Och på nya skivan Emerge , som för övrigt släpps den 17 juni , har Caterina tillsammans med Nasson både skrivit och producerat den.

Musiken består av både power och symfonisk metal som är kryddat med en aning heavy metal för att få till den rätta blandningen.
De dukar upp en buffé av hårt , mjukt , tungt och riffigt men alltid med det melodiösa som huvudingrediens.
Caterina har en rund och behaglig röst som gör att det blir just melodiöst. Låtarna kan börja lite tufft och drivna men övergår till det melodiösa. 11 låtar ståtar skivan med och inte en enda är dålig. På den lite ödesmättade balladen Garden Of Winter sjunger hon tillsammans med Elina Siirala (Leaves´ Eyes). Och på vad som kan vara skivans bästa låt , och som för övrigt också är en ballad , nämligen Victims Of Our Heaven sjunger Caterina och Nasson tillsammans.
Jag skulle kunna nämna de alla för jag tycker verkligen att detta är en riktigt bra skiva , men tror ni mej inte får eller SKA ni lyssna på den! Gillar man Chaos Magic sen innan eller Nasson skiva Scars så har du inget annat alternativ utan att ge den en rejäl chans.
Som vanligt när Frontiers finns i bakgrunden så är produktionen riktigt bra.

Betyg : 8,5/10

Line up:
Caterina Nix – Sång
Nasson – Bas och sång
Mario Torres – Gitarr
Mistheria – Keyboard
Carlos Hernandez – Trummor

1/ Emerge
2/ Beneath Your Skin
3/ The Impossible
4/ Garden Of Winter
5/ Hearts Gone Dark
6/ Beyond The Silence
7/ Days Of Lions
8/ In The Depth Of Night
9/ Victims Of Our Heaven
10/ When If Not Today
11/ What´s Your Fuel

Av Tommy Svensson för DMB

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s